Podcast: Ruokatunnissa sukellettiin syvälle cocktailinteon maailmaan
Ruokatunnin cocktail-spesiaalissa vierailivat Clarion Sky Roomin baarimestari Jenna Mansikka sekä Kai Kilpinen Helsinki Distilling Companysta.
Ruokatunnin cocktailtunnissa maisteltiin Jenna Mansikan ja Kai Kilpisen taiteilemia cocktaileja ja keskusteltiin helsinkiläisestä cocktailkulttuurista. Meri-Tuuli Lindström ja Pipsa Hurmerinta keskustelivat vieraiden kanssa muun muassa cocktailtrendeistä, raaka-aineiden merkityksestä ja baarikulttuurin muutoksesta.
Minkälaiset jääpalat ovat parhaita viskin tai negronin kanssa ja millaista giniä kannattaa käyttää mihinkin juomaan? Studiossa tutustuttiin Kai Kilpisen johdolla myös tislaamiseen ja alkoholin maustamiseen – kuinka kauan kestää löytää oikea reseptiikka monta vuotta kypsyvälle viskille? Cocktailien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, samoin myös ihmisten tietoisuus ja vaatimustaso raaka-aineista itse lopputuotteeseen. Cocktailtunnissa pohdittiin myös sitä, miten helsinkiläinen baarikulttuuri ja cocktailien saatavuus on muuttunut sitten 90-luvun.
Studiossa nautittujen cocktailien reseptit löytyvät Ruokatunnin Facebook-sivulta.
Ruokatunti tehdään yhteistyössä Stockmannin ja Helsingin kaupungin kanssa.