Kippiksessä perehdytään sahdin saloihin
Mitä on suomalainen sahti ja mikä merkitys sillä on suomalaisessa olutkulttuurissa?
Onko sahti oma oluttyylinsä vai alueellinen olut? Radio Helsingin olutohjelmassa sahdista keskustelemassa sahtimestarit Marjokaisa “Sahti-Kaisa” Piironen sekä Mika Pasonen. Ohjelmassa maistetaan muutamaa sahtia sekä luostariolutta. Naposteltavana sinihomejuustoja ja makeansuolaisia hunajapähkinöitä. Mukana myös olutjuorut!
Oluet:
Lammin Sahdin sahti
Käsityöläisahtia Helsingistä
Valamon Luostari Dubbel
Makeansuolaiset napostelupähkinät:
1 pss Estrella Pichachio & Almond Nut Mix
2 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoita hunaja ja pähkinät. Levitä uunipellille ja paista noin 10-15 minuuttia, kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Anna viiletä. Murra palasia ja nauti makeanhimoon tai sinihomejuuston kanssa. Juomana hedelmäinen sahti tai vahva ale-olut.
Ohjelma tulee suorana Yrjönkadun G Livelabista koko kesän. Terassi on auki ja Radio Helsinki soi! Kippiksen tarjoaa Estrella.
Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19.