20.7.2017

Mitä Virossa ja Unkarissa tapahtuu pienolutrintamalla?

Olutharrastajat kokoontuvat torstaina taas G Livelabissa, tervetuloa mukaan kippistelemään!

Virossa ja Unkarissa syntyy sekä pienpanimoita että kiertolaispanimoita kiihtyvällä tahdilla, kiinnostus oluisiin on suurta ja oluiden valikoima laaja. Viron oluttilanteesta ja panimotoiminnasta Virosssa on Iken kanssa keskustelemassa Virossa toimivan suomalaisen panimon, Sori Brewingin Pyry Hurula ja Virosta Suomeen oluita maahantuova Pekka Montin. Samalla maistellaan erilaisia lager-oluita ja nautitaan chipsejä. Anikó raportoi lähetykseen suorana Unkarista paikallisesta pienpanimotilanteesta.

Oluet:

Lager Marsalkka Organic Lager

Kukko Pils

Moritz Pils Barcelona

Rapeat sipsifajitakset:

 

Fajitas:

3 paprikaa suikaloituna

2 sipulia suikaloituna

2 kanan rintaleikettä (tai muuta lihaa/tofua)

Rypsiöljyä paistamiseen

Noin 3 rkl miedosti humaloitua lager-olutta

 

Lihan/tofun kuivamarinadi:

1 tl makeaa paprikajauhetta

½ chilipalko

½ tl sokeria

Suolaa ja pippuria

 

Quacamole:

2 kypsää avokadoa

1 tomaatti pienittynä

1 valkosipulinkynsi pienittynä

sitruunamehua loraus

Suolaa ja pippuria

Tabascoa maun mukaan

 

Salsa:

Pari kypsää tomaattia pienittynä (ota siemenet pois)

1/2 paprika kuutioituna

1 rkl palmusokeria

Ripaus suolaa

Loraus chipotle-kastiketta

 

Lisäksi:

Tortilla-lettuja

Tuoretta korianteria

Estrella Cheddar&Chipotle Chipsejä

 

Paista erikseen sipulit ja paprikat. Sekoita kuivamarinadi ja hiero se kananfileisiin/tofuun. Paista kanafileet kokonaisena. Ota fileet pannulta pois ja viipaloi ne. Laita sitten fileet takaisin pannulle, laita mukaan tilkka olutta, jolla saat kosteutta lihaan ja kaikki pannun maut talteen.

Tee quacamole murskaamalla haarukalla pehmeät avokadot. Sekoita sitten kaikki aineet.  Anna maustua hetken. Tee salsa sekoittamalla kaikki aineet. Voit keittää salsaa hieman kasaan jos tomaatit ovat todella kirpeitä.

Kokoa fajitakset laittamalla mieleisesi määrä täytteitä fajitas-letulle. Ripottele lopuksi kaiken päälle chipsejä, hieman murskattuna. Nauti kaikkea kaiken kanssa, juomana kylmä lager-olut.

Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Estrella.