Pitääkö oluesta kilpailla?
Radio Helsingin olutohjelma Kippiksen valtaavat torstaina olutkilpailut. Lähetys tehdään suorana Yrjönkadun G Livelabista.
Paljonko olutkilpailuja Suomeen mahtuu? Asiaa selvittämässä Suomen Paras Olut -kilpailun järjestäjä Kari Likovuori ja Helsinki Beer Festivalin Markku Korhonen. Ohjelmassa maistellaan myös pähkinöitä tummien portereiden kanssa. Keskustelua vetää Ikke Ikäläinen ja viikon reseptinä on pähkinä & vaahtokarkkibrownie.
Oluet:
Porter Valamon Luostari Dubbel
Hiisipanimon Imperial Stout
Koff Porter
Pähkinä & vaahtokarkkibrownie
150 g tummaa suklaata
150 g voita
20 vaahtokarkkia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl Estrella Nut&Cranberry Mix
Koristeeksi:
50 g maitosuklaata
1 dl Estrella Nut&Cranberry Mix
Sulata suklaa ja voi (voit tehdä sen vesihauteessa tai mikrossa) ja anna jäähtyä hetken. Pieni vaahtokarkit kuutioiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja vaahtokarkit munavaahtoon. Lisää sitten vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoita joukkoon pähkinät.
Tee taikinasta kekoja leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä brownie. Sulata maitosuklaa ja sekoita siihen pähkinät. Kuorruta browniet seoksella. Nauti tuhdin porter-oluen kera.
Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Estrella.