11.9.2024

Radio Helsingin syksyssä asutaan, puhutaan, syödään, suunnitellaan ja tanssitaan

Radio Helsingin syksyn ohjelmakartassa on tuttuja tekijöitä, uusia avauksia ja ehdottoman mielenkiintoista radiota.

Radio Helsingin syyskaudella taajuudella kuullaan muun muassa Ida Kukkapuron, Kasper Strömmanin, Setumo Bodiben, Marianne Kiskolan, Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin ohjelmia.

Ytimessä on Ida Kukkapuron ja Kasper Strömmanin luotsaama ohjelma, joka käsittelee
kaupunkisuunnittelua, arkkitehtuuria, designia ja teknologiaa. Kukkapuron mukaan nämä aiheet ansaitsevat mielenkiintoisen lähestymistavan, ja sitä on luvassa. Strömman sen sijaan tähtää siihen, että ohjelmassa on Suomen radiohistorian eniten jinglejä. Ytimessä 16.9. alkaen maanantaisin klo 17. ”Radio Helsingin ohjelmisto on tähänkin asti ollut erinomainen, mutta sanoisin että uusi Ytimessä-ohjelmamme nostaa sen entistäkin terävämmälle tasolle”, Kasper Strömman kommentoi ja jatkaa: ”Olisiko tyylikkäämpää, jos joku muu sanoisi tämän kuin minä itse? Toki. Mutta koska kuitenkin olemme muotoilun ja arkkitehtuurin tietämyksen dream team, niin pääasia että joku sanoo sen.

Kohtaamisen anatomia on Setumo Bodiben ja Marianne Kiskolan keskusteluohjelma, jossa etsitään merkityksellisen kohtaamisen reseptiä. Tunneälykästä ja tulevaisuudenuskoa huokuvaa keskustelua kohtaamisen ammattilaisten kanssa on kuultu jo kahden lähetyksen verran. Kohtaamisen anatomia maanantaisin klo 11.

Ruokatunti on Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin ohjelma, jossa suhtaudutaan intohimoisesti ruokaan; sen syömiseen, siitä puhumiseen ja juoruilemiseen. Ruokakulttuurin kaikkia osa-alueita puidaan Radio Helsingissä keskiviikkoisin klo 11.

Tanssitunti on Anna Cadian ohjelma, jonka parissa heittäydytään ja sukelletaan tanssin monipuoliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan. Cadian haastatteluissa käsitellään trendit ja ilmiöt pintaraapaisua syvemmin ja lähestytään aiheita lukuisista näkökulmista. Tanssitunti 14.9. alkaen lauantaisin klo 17.

Ronja Salmen luotsaama Ajan kysymys palaa taajuudelle 10.9. tiistaisin klo 15. Salmi keskustelee kulttuurin ja taiteen alojen kiinnostavimpien henkilöiden kanssa kysymyksistä, joita jokaisen tulisi pysähtyä ajattelemaan.

Anni Korkman johtaa keskustelua tämän hetken merkittävimpien luovien tekijöiden kanssa, kun Helsinki Design Weekly palasi taajuudelle tutulle paikalleen torstaisin klo 12.

Ytimessä on totetutettu yhteistyössä Newil&Baun, Arkkenin ja ABL-Laattojen kanssa. Kohtaamisen anatomia yhteistyössä Kekäleen kanssa. Ruokatunti yhteistyössä Jalotofun kanssa. Tanssitunti yhteistyössä Tanssin talon kanssa. Ajan kysymys yhteistyössä Ateneumin kanssa. Helsinki Design Weekly yhteistyössä Grafian ja Designmuseon kanssa.