Ohjelma: Kaupunkielämää

9.10.2024

Vietä syysloma Helsingissä!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-poscastissa vieraana on Helsingin nuorisopalveluista Sanne Varrio, joka kertoo syyslomaohjelmasta nuorille.

Syyslomaa vietetään Helsingissä 16.10. alkaen. Kaupunki on täynnä kiinnostavaa tekemistä koululaisille ja tekemiset löytyvät kootusti osoitteesta nuorten.hel.fi/syysloma.

Syysloman lajikokeiluilta 12–29-vuotiaille – löydä oma tapasi liikkua!

Syyslomaviikon keskiviikkona 16.10. klo 15.30–20.00 Liikuntamyllyssä vietetään lajikokeiluiltaa! 12–29-vuotiaille suunnatussa tapahtumassa on erilaisia liikuntapisteitä, joita saa tulla kokeilemaan vapaasti. Suurin osa pisteistä toimii  non-stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin. Tarjolla on mm. kiipeilyä, unfightia, palloilua, nyrkkeilyä, toiminnallista harjoittelua, tanssitunteja sekä iWall-pelejä ja pingistä. Tapahtuma on Vimma-liikunnan ja NYT-liikunnan korteilla maksuton. Ilman korttia sisäänpääsy on 3,50 € (alle 18-vuotiaille 2 €).

Tikkaa kuvia! 14.–18.10. klo 12–15

Syyslomaviikolla kaupunginmuseossa pääsee kokeilemaan vanhanaikaisten ompelukuvien tekemistä ja valokuvien koristelua langalla. Maanantaista perjantaihin klo 12–15 auki olevassa nonstop-pajassa on eri-ikäisille askartelijoille kuvia, neuloja ja lankaa taiteiluun. Kuvia voi myös värittää puuväreillä. Työpaja on kaikille avoin ja maksuton. Lisätiedot: helsinginkaupunginmuseo.fi

Syyslomatyöpajoja lapsille Oodissa

Syyslomalla Oodissa sukelletaan lasten tietokirjojen ihmeelliseen maailmaan. Työpajoissa tutustutaan mm. jalkapallon taktiikoihin, kotikeittiöstä tuttujen ruokatarvikkeiden kemiaan sekä avaruuden kiinnostavimpiin kolkkiin! Työpajoja järjestetään lauantaina 12.10. sekä 19.10. ja niihin on vapaa pääsy. Lisätiedot: https://oodihelsinki.fi/syyslomatyopajoja-oodissa/

Satumainen syysloma Annantalossa

Nuorten ja lasten taidekeskus Annantalossa vietetään Satumaista syyslomaa 12.10. alkaen. Luvassa on maksutonta tekemistä, kuten satuteemaisia leffoja Satukinossa ja työpajoja, joissa pääsee keksimään omia unelmiensa satuja teatterileikkien, kirjoittamisen ja keskustelun kautta.

Perjantaina 18.10. Annantalossa biletetään koko perheen yhteisessä AnnanHouse-diskossa. Tämänkertaista diskoa vietetään valtakunnallisena Satupäivänä. Pukeudu suosikkisatuhahmoksesi tai piipahda Annantalon pukulainaamossa lainaamassa itsellesi satumaiset diskovaatteet.

Myös Annantalon maksuttomat näyttelyt ovat avoinna syyslomalla.

Lisätiedot: Annantalo.fi